Εταιρικό Προφίλ

Μάνια - Διακοσμήτρια

Γεννήθηκα στην Ανάβυσσο. Από μικρή συνειδητοποίησα ότι θέλω να γίνω διακοσμήτρια. Οι γονείς μου με στήριξαν στην απόφασή μου και σε ηλικία 14 ετών μού πρότειναν να ανοίξω ένα βιβλιοχαρτοπωλείο, βοηθώντας με οικονομικά. Κι έτσι, τα πρωινά πήγαινα στο σχολείο και το απόγευμα στο μαγαζί. Ήμουν η πιο μικρή εμπόρισσα της Αθήνας.

Τελειώνοντας πήγα στη σχολή σχεδιαστών ΑΚΤΟ όπου σπούδασα διακόσμηση και γραφικές τέχνες.
Στη συνέχεια άνοιξα δικό μου γραφείο διακοσμήσεων καταστημάτων και σπιτιών. Σύντομα ανέλαβα ως πρώτη διακοσμήτρια της εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων Ρότα.

Το 1988 ανέλαβα από την ΕΟΚ (τότε ΕΟΜΜΕΧ) τη σχεδίαση του οδηγού προώθησης δερμάτινων ειδών στη Σομαλία. Μία σημαντική δουλειά η οποία πήρε πολλούς επαίνους.
Η συνέχεια έφερε ακόμα περισσότερες δουλειές και πολλά ταξίδια. Ευρώπη, Αφρική, Καναδάς, Ινδίες, Αργεντινή.

Στην προσωπική μου ζωή, ο εφηβικός μου έρωτας, ο Φραγκίσκος Μπήτρος, έγινε ο σύντροφός μου και ο άνθρωπος που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το F+M Fos κάνοντας πράξη τη φαντασία μας, την καλλιτεχνική μας έκφραση αλλά και την επιχειρηματικότητά μας. Τρία μαγαζιά, πολλή δουλειά, πολλές διεθνείς εκθέσεις όπου παρουσιάζουμε τα φωτιστικά και τα αντικείμενά μας. Ντουμπάι, Παρίσι, Μιλάνο, Φρανκφούρτη.

Μάλιστα, τώρα πια είμαστε τρεις. Η κόρη μας Άννα Μαρία, ανέλαβε μετά τις σπουδές της τη δική της θέση στην επιχείρηση. Και συνεχίζουμε όλοι μαζί την πορεία του F+M Fos.


 


 

Φραγκίσκος - Σχεδιαστής

"Όταν σπούδαζα στο Λονδίνο, δέχτηκα μια συμβουλή από κάποια καθηγήτριά μου:
Θέλεις να ζωγραφίσεις;΄Να φτιάχνεις ωραία πράγματα; Φύγε! Ταξίδεψε! Ν' ανοίξει το μάτι σου..
Κι έφυγα.. Ταξίδεψα για 7 χρόνια και οι εμπειρίες μου είναι αυτές που καταθέτω σήμερα...

Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε για να απελευθερωθεί και να κυριαρχήσει η Τέχνη. Η εσωτερική μου ανάγκη για έκφραση των Ιδεών μου είναι ο φάρος που οδηγεί τα βήματά μου σε κάθε νέα δημιουργία. Το "παιδί" μέσα μου καλεί τον "ενήλικο" σε ένα παιχνίδι ατέρμονο όπου τα διαφορετικά υλικά που χρησιμοποιούνται φέρνουν σε επαφή το εφικτό με το ανέφικτο...

Το Φως για μένα, λοιπόν, είναι μια Ιδέα. Μια οριοθετημένη περιοχή με μια πόρτα που οδηγεί στο Άγνωστο. Το Φως αναζητά ό,τι είναι κρυμμένο ή απόκρυφο και - την ίδια στιγμή - αναγνωρίζει τις Σκιές όταν κοιτάμε πέρα από το προφανές. Μας επιτρέπει να είμαστε ήρεμοι και να περιμένουμε την φωνή μέσα μας να μας οδηγήσει στα όνειρα... Είναι οι ιριδισμοί της φαντασίας μας όταν πλημμυρίζουμε από τα συναισθήματά μας. Είναι η αποκάλυψη των αισθήσεων για τα αντικείμενα που παίρνουν σάρκα και οστά μπροστά σε ανθρώπους που νιώθουν τέρψη να ζουν μαζί τους..." 

 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 


F+M FOS = Φραγκίσκος + Μάνια

Η F+M FOS είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή Φωτιστικών και Επίπλων. Ιδρυτές της είναι ο Φραγκίσκος Μπήτρος και η Μάνια Σουμουλίδου, ενώ περιστοιχίζονται από μια ομάδα έμπειρων κατασκευαστών. Οι χειροποίητες δημιουργίες περιλαμβάνουν φωτιστικά Οροφής, Απλίκες, Δαπέδου καθώς και Επιτραπέζιες λάμπες. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι φύλλο από Χρυσό 14κ, φύλλο από Ασήμι και Χαλκό, καθώς και πλήθος άλλων, όπως μεταλλικές σήτες, αγκάθια, πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες.

Τα φωτιστικά, τα έπιπλα αλλά και γενικότερα η Ιδέα του F+M FOS είναι να δίνει στον χώρο μια θεατρικότητα με έντονο καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Γι'αυτό, εκτός από την κάθε δημιουργία που είναι στα πρότυπα και τις ανάγκες του πελάτη, προσφέρονται και διακοσμητικές συμβουλές ώστε το τελικό αποτέλεσμα να εκφράζει την προσωπικότητα των ανθρώπων που θα ζουν και θα κινούνται στο χώρο. Τα σχέδια είναι εμπνευσμένα από διαφορετικές περιόδους αντικατοπτρίζοντας μια μεγάλη γκάμα που απλώνεται από την αρχαία Ελλάδα και το Ρωμαϊκό-Βυζαντινό πολιτισμό μέχρι τις μέρες μας. Άλλα σχέδια είναι εμπνευσμένα από τη φύση δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα εξοχής.
"Για να το πετύχουμε γυρίσαμε πίσω... μετατρέποντας την βιομηχανοποιημένη εποχή μας σε χειροποίητη τέχνη", λένε και οι δύο.

Μόλις πρόσφατα, στην ομάδα προστέθηκε και ένα νέο μέλος, η Άννα Μαρία Μπήτρου. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και παράλληλα ασχολείται επαγγελματικά με τη Φωτογραφία ενώ, με την εξιδεικευμένη φωτογράφιση, βοηθά στην καλύτερη μελέτη του κάθε χώρου παρέχοντας, ψηφιοποιημένα πλέον, την μελλοντική απεικόνισή του. Έτσι, το F+M FOS εξασφαλίζει μια ολοκληρωμένη πρόταση διακόσμησης και ανακαίνισης σπιτιού από το πρώτο μέχρι το τελευταίο βήμα. 

Όροι χρήσης